torsdag 24. juni 2010

Hei kjære mor og far (og eventuelle andre lesere)!


Nå er vi kommet helskinnet frem til Moshi, der East Africa Cup er. Det er kjempekjekt, selv om Frithjof har pådratt seg forferdelige myggstikk og en bihulebetennelse som fører til ekstreme hodesmerter og ikke minst annet ubehag. Pole sana, som de sier på swahili

De andre koser seg i Frithjofs fravær, og har i kveld vært på kulturkveld på Moshi Technical School, som er cupens hovedområde. Trommeslagerne fra Rwanda imponerte stort! De var sinnsykt flinke og, sier Tommy.

Vi har vært ute og kjøpt armbånd av flotte perler. Da vi ikke kunne betale eksakt, skulle han vi kjøpte av gå og finne vekslepenger. Beløpet vi skulle få igjen var 7000 tanzania shilling. I pant fikk vi et par flotte, ”selvmalte” malerier av han. ”I am an hopeful artist, painted it myself” sa han og gikk. Vi så han aldri igjen. Pole sana.

Kusukuma ngano Mandasi” har vært et av slagordene de siste dagene. Vi har vært involvert i kjøkkentjenesten sammen med en gjeng fra Dar es Salaam. Kokken hevder å være gift med alle de fire damene som er med på bakingen. Mandasi er en slags bolle som kokes i smult, og kusukuma ngano betyr at vi har knadd deigen. Ellers har vi drept høner, partert dem og også smakt på kaneltrebark ++. Dagene er innholdsrike. Hvis vi har noe tid til overs mot slutten av uka, så kanskje vi ser en kamp også. Neida, vi har fulgt med lagene fra CHRISC Arusha, og de er ganske flinke. De er et av få lag under 16 som faktisk ER under 16 år.

Vi er blitt kjent med noen lokale, og selv om språket er en til tider ekstrem barriere, så klarer vi i alle fall å si ”jambo”, ”mambo”, ”poa”, ”habari”, ”nzuri”, ”asante sana” (squash banana) og ”karibu sana”. Ordforrådet er stort! Om vi virkelig slår oss løs tar vi en ”kwaheri tuta onana kechu asoboi” som betyr snakkes i morgen!

Kanskje gjør vi det kjære leser. Det kommer mer og bedre lesestoff når cupen er over og vi har tid til å puste.






Ingen kommentarer: